Video: I morgen braker det løs. Da åpner Norges største årlige oljemesse dørene i Stavanger Forum.

– Nå jobber vi med de siste detaljene. Vi har et fullspekket program og nesten 400 registrerte selskaper. Dette ligger an til å bli den beste messen på flere år, sier Odd Eide Knudsen, General Manager i OTD (Offshore Technology Days).

Positivitet

Årets utgave av Offshore Technology Days er den største siden oljenedturen. Allerede under fjorårets messe i Sotra Arena begynte det å hagle inn bestillinger, og det har det gjort helt fram til nå i høst. Det offisielle slagordet «Optimism is back» bekreftes av det høye antallet utstillere.

Les også: – Realisme i optimismen.

– Vi har følt på optimismen i over 1,5 år, men det var først under fjorårets OTD-messe i Bergen det var realisme i optimismen. Vi snakker med alle utstillerne våre, og de aller fleste kommer med positive nyheter. Det er veldig kjekt for oss å høre.

Les mer: Nå er det grunnlag for investeringer og økt aktivitet

Høyaktuelle tema

Leverandørindustriens messe, som OTD ofte blir kalt, har også i år fokusert på et program med aktuelle temaer som er viktige for industrien. 2019-utgaven er intet unntak. På «Digitalization day» kommer nøkkelpersonell fra tungvektere som blant annet Equinor, Norsk olje- og gass, Oceaneering, Emerson og ABB skal fortelle om deres tilnærming.
Først ut er Tormod Tønnesen og Eirik Solberg fra henholdsvis Norsk olje og gass og Equinor.

– Dette er noe som er høyaktuelt, og OTD ønsker å gi de besøkende innsikt i hvilken retning næringen beveger seg i. Slike faglige påfyll er utrolig viktig og et must å være med på, sier Eide Knudsen og legger til at over 1.000 besøkende har allerede meldt seg på.

Les mer her: Slik digitaliseres norsk sokkel

Møt kontraktører og leverandører 

Eide Knudsen og kollegene i Offshore Media Group jobber aktivt med å tilpasse messen etter de mange tilbakemeldingene fra både besøkende og utstillere. Det gjør at de også i år fortsetter med suksessene «Operators Corner» og «Contractors Market». De har imidlertid endret navn til «BusinessHub». Der får utstillerne muligheten til å booke én-til-én-møter med kontraktører og operatører. Tilbakemeldingene og påmeldingstallene er svært gode.

Har du lest?

Inngikk unik avtale på OTD

Forbedringer har ført til kontrakter og rekruttering

Jobber med studenter 

Det er ikke til å stikke under en stol at en samlet norsk olje- og gassindustri ønsker å lokke flere unge til Norges viktigste næring. Det er imidlertid enklere sagt enn gjort. Det kan du lese mer om her:

Ønsker flere unge til oljebransjen

For å involvere så mange studenter som mulig, har de fått sitt eget dedikerte område i messehallene. OTD-Students, en offisiell del av messen for og av studenter, har sydd sammen et spennende program for å lokke til seg morgendagens helter.

Les også: Studenter: – Vi tror på oljenæringen!

– Ting går i riktig retning. Det ser lysere ut enn på lenge, og jeg håper at bedriftene bruker muligheten på OTD-students til å informere og snakke med nåværende og potensielle petroleumsstudenter, sier Hege Nilssen, leder av OTD-students.

Les mer her: Å stenge produksjonen vil øke utslippene

Vil du være med på Norges største årlige oljemesse i Stavanger?
Registrer deg gratis her!